Zilveren waterpolo-eendjes

WP eendjes Leuven zilver 2015

Zondag 17 mei 2015 namen onze eendjes deel aan de finale van het kampioenschap van België te Oostende, waar de vier beste Belgische eendjesploegen van het afgelopen seizoen, nl. Blankenberge, Gent, Oostende en Leuven het tegen elkaar opnamen. De verwachtingen waren hoog gespannen want onze eendjes hadden al een schitterend seizoen achter de rug. Zo hadden ze 14 van de 15 competitiewedstrijden en ook het internationale jeugdtornooi Swa Dams/Felix Tirry gewonnen.

In de halve finale speelde Leuven tegen Blankenberge. Onze eendjes gingen onmiddellijk voluit: in minder dan één minuut was hun eerste doelpunt binnen. Dat gaf vertrouwen en twee minuten later hadden ze al een voorsprong van 4-1. Op het moment dat onze supporters dachten dat Blankenberge de moed zou opgeven, vond deze ploeg haar tweede adem en dichtte ze stap voor stap de kloof. Als reactie lanceerden onze eendjes verschillende mooi opgebouwde aanvallen, maar ze konden slechts éénmaal afwerken. Ook Blankenberge maakte nog een doelpunt waardoor na twee maal vijf minuten wedstrijd de uitslag onbeslist was: 5-5. Bijgevolg zou op basis van penalties beslist worden welke van de twee ploegen naar de finale zou gaan. De reeks van penalties leek wel eindeloos, en was een superspannend tot het laatste shot, maar het resultaat was wat we hoopten: onze eendjes scoorden het meest (8-7) en mochten naar de finale.

Oostende en Leuven speelden de finale. Aangezien onze eendjes dit seizoen al een wedstrijd van Oostende gewonnen hadden, hoopten we dat het nu ook weer zou lukken. Onze eendjes startten sterk en plaatsten enkele mooie aanvallen, maar steeds zonder succes. Oostende had meer succes: zij maakten het eerste doelpunt en bleven, ondanks de efficiënte verdediging van onze eendjes, scoren. Even leek het tij te keren, want onze eendjes maakten een mooi doelpunt. Dat gaf hen nieuwe moed en extra energie, zodat ze opnieuw in de aanval gingen en enkele mooie kansen creëerden, … maar de oh-zo broodnodige doelpunten bleven uit. Kortom Oostende won de finale met 6-1 en onze eendjes wonnen de zilveren medaille.

Een dikke proficiat aan alle spelers en trainers!

Spelers : Lupe Vankeerberghe, Naut Engelen, Lotte Delauré, Willem Gillard, Brecht Bosteels, Bo Bloemmen, Gust Bronselaer, Pol Huyghebaert, Andreas Debrabander

Trainers: Cesar Ophalvens, Luc Boone, Yoram Luts