WP Benjamins weer kampioen !!!

Zondag 29 mei vond de finale van de waterpolo U13 plaats te Oostende. Aalst, La Louvière, Leuven en Oostende zelf streden er voor de eerste plaats van het Belgisch kampioenschap (seizoen 2015/2016). In de halve finales hadden Oostende en Leuven zich geplaatst voor de finale als groepswinnaar en mochten dus uitkomen tegen de tweede van de andere groep. De tribune zat vol en de sfeer zat goed: het beloofde een goede namiddag te worden!

De eerste match was tussen Oostende en La Louvière. Hier gebeurde het onverwachte: titelfavoriet en gastheer Oostende verliest en wordt zo uitgesloten voor de eerste en tweede plaats!

De tweede match werd gespeeld tussen Leuven en Aalst. Deze laatste kon niet rekenen op hun eerste keeper wegens blessure en dus bleek het een makkelijke wedstrijd te worden. De verwachtingen werden ingelost: Leuven won overtuigend met Madzen aan het hoofd van de meeste doelpunten.

Tijdens de kleine finale bood Aalst lang weerstand tegen Oostende maar uiteindelijk trok deze laatste aan het langste eind. Zo heeft de gastheer toch nog de derde plaats kunnen weggraaien.

De finale werd gespeeld tussen twee ploegen die elkaar eerder hadden ontmoet in de halve finale. Toen verloor gastheer La Louvière van Leuven. De spanning was te snijden want het beloofde een heftige match te worden. Zowel de stress als het zout water zou beide ploegen parten spelen. Leuven kwam al snel 0-2 voor, maar de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld want voor de helft wist La Louvière nog te reageren en we gingen de rust in met een 1-2 voorsprong. Na de rust leek Leuven nog te slapen want het kreeg meteen de gelijkmaker tegen. Het was een heftige tweede helft waarin beide ploegen kansen creëerden. Uiteindelijk hapte La Louvière twee minuten voor het einde toe: 3-2. Een time out bleek bij Leven van levensbelang om nog kans te maken op winst. Daarop volgde een goal van kapitein Joren waardoor iedereen al helemaal op het voorste van hun stoel ging zitten. Een minuut voor het einde kreeg Leuven nog een man meer situatie voorgeschoteld nadat er een zware fout werd gemaakt op Madzen. Deze, tot nog toe man van het tornooi, besloot tegen alle verwachtingen in meteen op het kader te schieten. Gelukkig kon Joren de rebound afwerken met een mooi tikshot: 3-4. Deze keer was het aan La Louvière om een time out te vragen met nog minder dan een minuut op het scorebord. Ook zij kregen nog een man meer nadat Joren buiten vloog maar gelukkig kon Aaron dit rechtzetten en onderschepte deze meteen de bal. Het spel was gespeeld, Leuven moest enkel nog de laatste seconden vullen.

Zo eindigde La Louvière op de tweede plaats na een bloedstollende match en volgde Leuven zichzelf op als Belgisch kampioen.

Een welgemeende merci aan alle supporters en proficiat aan alle spelers!

Spelers: Willem Gillard, Aaron Luts, Adam Swennen, Emile Debruyne, Brecht van Assche, Joren Delport, Bo Bloemen, Madzen Govaert, Mats Nouwkens, Edouard van Wichelen, Nico Aerts, Lupe Vankeerberghen, Hanson Chai & Lotte Delauré.

 

Coaches: Yoram Luts & Tom Roobaert

Verslag Tom Roobaert

Foto Bart Swennen

Tags: 

Sponsors