Winter Waterpolo Toernooi 2019

Traditiegetrouw sloten ook in 2019 de Leuvense jeugdploegen het jaar af met een toernooi in Eindhoven. Daar organiseert PSV jaarlijks een van de grootste jeugdtoernooien, het Winter Waterpolo Toernooi, in het chique Pieter Van den Hoogenband zwembad. Leuven was goed vertegenwoordigd met een delegatie die bestond uit U11, U13, U15 én U17.  

Voor de U11 werd het een zware maar leerrijke dag. De zeven eendjes speelden op een groter veld dan ze gewoon waren en hebben het daar prima gedaan. De eerste wedstrijd gingen ze 6-3 kopje onder, nadat ze tot 3-3 goed weerstand boden. De volgende wedstrijd hield het team van coach-duo Lotte Delport en Simen Cassiman het wederom spannend tot de helft maar trok uiteindelijk aan het kortste eind. De derde match was hun minst goede match van het toernooi. Ze verloren met 5-0. Tijdens hun vierde en voorlaatste match herpakten ze zich en haalden ze verschroeiend uit met een 9-0 overwinning. De Leuvense eendjes sloten hun toernooi af met een nipte 2-0 nederlaag.

De benjamins groeiden onder leiding van coach Elias Boone doorheen het toernooi. Hun eerste match moesten ze meteen vol aan de bak tegen de Vlaamse selectie. De U13 werd wakker geschud met een 0-6 nederlaag. De volgende wedstrijd tegen het Nederlandse Njord konden ze al ietwat meer weerstand bieden maar verloren wel met 3-0. Na een Belgische en een Nederlandse ploeg moesten ze partij geven aan een Spaanse ploeg. In het 1-3 verlies maakten ze hun eerste goal van het toernooi en de coach zag een positieve evolutie in hun spel. Tijdens hun vierde wedstrijd van het toernooi konden ze voor het eerst punten pakken. Ze deelden de buit met SBC in een 4-4 gelijkspel. Het toernooi sloten ze af met een jammerlijke 1-3 nederlaag tegen ZVL.

Voor de U15 was het toernooi een stevige, maar ook heel leerrijke ervaring. Met een opener tegen de Vlaamse selectie kon Leuven geen vuist maken. Vervolgens tegen de Nederlandse topploegen Njord, ZBP en PSV ging het beter, maar lieten de Nederlandse ervaring en sterkere competie duidelijk zien dat er daar op hoger niveau gespeeld werd. De miniemen groeiden wel doorheen het toernooi en tekenden op het einde een 4-2 overwinning op tegen ZVL-1886. Zo sloot de U15 het Winter Waterpolotoernooi met een positieve noot af.

Bij de eerste match van de kadetten tegen ZPC Watervlo was Leuven nog niet echt goed wakker; ze misten veel kansen en verdedigend werd er af en toe geblunderd. Eindscore 3-3. De tweede wedstrijd ging al veel beter. De zone werd goed uitgevoerd en de tegenaanvallen kwamen goed aan. Ze strokken aan het langste eind maar er gebeurde iets bizar: de tafel gaf een van de Leuvense goals onterecht vaan Den Haag waardoor de punten alsnog gedeeld werden in een wedstrijd die eingelijk op 5-3 eindigde. De volgende wedstrijd speelde de U17 tegen de Vlaamse selectie, die tot dan toe alle wedstrijden gewonnen had. Een uitdaging dachten coach Yoram Luts en zijn team. Ondanks goed spel werden een aantal individuele foutjes afgestraft. Aanvallend zat de afwerking niet echt mee. Een 1-3 eindscore was al bij al geen slecht verdikt tegen een verzameling van de beste spelers van Vlaanderen. De laatste poule wedstrijd werd gespeeld tegen Zeester-Meerval. Leuven liep al snel 4-1 uit maar liet daarna de voorsprong nog bijna uit handen glippen; 4-3. De laatse wedstrijd werd gespeeld tegen de Polar Bears, momenteel de ongeslagen leider in de U17 competitie bij onze noorderburen, deze laatste waren enorm sterk en Leuven verloor hiervan met 9-2. Opmerkelijk beide goals werden gemaakt door keeper Willem Gillard die een uitstekend toernooi keepte. Goals voor de U17: Joren 11, Bo 1 & Willem 2.

Sponsors