Waterpolo Weekend Londen

Afgelopen vrijdag vertrok een delegatie van de senioren voor een weekend naar Londen. Op de planning stond niet alleen de gekende culturele trekpleisters maar ook enkele sportieve uitdagingen. Kapitein Ben Vandoren speelde tijdens zijn studies in Londen bij Polytechnic en had vrijdag een training met zijn ex-club geregeld. Op zaterdag stond er dan weer een toernooi gepland tegen Watford en opnieuw Poly. Al voor vertrek werden we gewaarschuwd door Ben, Polytechnic speelt in de Engelse eerste klasse en zou zeker een goede waardemeter zijn voor onze ambitieuze herenploeg. Hieronder een klein verslag van onze ervaringen.

Na aankomst vrijdag strekten we de benen even met een kleine wandeling langs de Thames en een snelle hap maar al snel was het tijd om de metro richting Stratford te nemen. Vlak aan het stadion van voetbalclub West Ham FC ligt het London Aquatics Center, gebouwd voor de Olympische Spelen in 2012, waar we de kans kregen om te trainen. Tijdens het eerste uur trainen in het wedstrijdbad konden we al wat wennen aan de gedachte om ooit, hopelijk snel, een 50 meterbad in Leuven te hebben. Daarna begon het echte werk, een oefenwedstrijd in de duikput. Vlak voor aanvang viel ons vooral één ding op; de gemiddelde speler van Leuven paste tweemaal in eentje van de tegenstander. Ook in leeftijd was er een opvallend verschil; de jongste speler van Poly was van dezelfde generatie als onze oudste speler. Toch kon Leuven minstens zijn voet naast Poly plaatsen; het gebrek aan kracht werd slim gecompenseerd door het dynamische spel en zelfs deze beren begonnen terug te vallen nadat Jef zijn gekende revère getoond had. Tijdens de maaltijd in het curry restaurant achteraf keek iedereen best tevreden terug op de training.

Zaterdag werd gevuld met een uitstap naar Borough market, een wandeling naar de Big Ben en een afternoon tea op Trafalgar Square waarna het tijd was om met een typische rode bus naar ons toernooi te vertrekken. Tegen zowel Polytechnic als Watford stonden er twee halve wedstrijden op de agenda. Leuven begon tegen Watford, een Engelse tweedeklasser. Bij het begin van de wedstrijd tankte Leuven snel vertrouwen; van deze ploeg kon het winnen. Desondanks werd deze eerste helft helemaal op het einde alsnog verloren door kleine individuele fouten (score: 6-5). De tweede wedstrijd tegen de gastheren was van een ander niveau en door het fysieke spel moest er stilaan veel gewisseld worden. Daarin had de thuisploeg ook nog het extra voordeel van een volledige tweede ploeg aan wissels. Resultaat van deze eerste helft; 7-5. In de daaropvolgende helft speelden we de tweede helft tegen Watford, de individuele fouten bleven deze keer uit en Leuven won de time (3-5) en zo ook de match (9-10). Het toernooi werd afgesloten met de laatste helft van de match tegen Polytechnic. Net als in de eerste helft had iedereen het gevoel dat we zeker niet werden weggespeeld maar echt spannend werd het niet meer (helft: 6-3, match: 13-8). De derde helft werd met de organisatoren ingezet in een lokale pub en zo sloten we een zeer leuk en leerrijk weekend af tussen pot en pint.

Verslag: Simon Vanlangendonck

Sponsors