U21: Leuven 20 - Oostende 11

In de laatste match van het weekend krijgen de junioren de gelegenheid om hun goede seizoenstart te bevestigen. Met Oostende ligt er een taaie tegenstander klaar die ook al te graag mee aan de leiding wilt komen in de competitie.

Aangename eerste helft, Leuven neemt de voorsprong.

De eerste kans is voor Hannes Van Kerckhove, die de match te enthousiast wil starten en over schiet. Oostende stuit aan de overkant op Willem Gillard. Jos Van Gorp moet ingrijpen op de twee meter en krijgt een uitsluiting, maar bij de bezoekers is het vizier ook nog niet goed afgesteld. Aan de overkant krijgt Hannes één tel zonder verdediger en kan de score openen, 1-0. We zijn een paar aanvallen verder als Willem de bal uit de lucht plukt en op de counter Hannes vindt, doorspeelt naar Jos, die op zijn beurt Jan-Thomas de 2-0 op een zilveren schaaltje kan aanbieden. Doordat Leuven te snel in de counter gaat de aanval erop, maken de bezoekers dankbaar gebruik van de ontstane chaos en leggen de bal tegen de netten, 2-1. Na uitsluiting op Jan-Thomas, speelt Leuven geduldig uit en Brecht knalt de bal tussen de armen van de keeper binnen. De kustploeg houdt dankzij een afgeweken bal de spanning in de match, 3-2 na een aangename eerste time.

Oostende wil terug aansluiten en krijgt manmeer door Joren, doch Willem pakt de bal mooi uit de bovenhoek en aan de andere kant knalt Hannes een snelle revairs tegen de netten. De thuisploeg krijgt even later ook een manmeer, maar klungelen de bal terug aan de bezoekers. Oostende laat even later wel zien hoe een ploeg een mannetje meer moet uitspelen, 4-3. Maarten Dompas zwemt daarna goed door en forceert een penalty, Hannes werkt koelbloedig af. De volgende manmeer voor Leuven vraagt trainer Yoram Luts time-out. Elias De Smijter komt daarbij vrij voor goal, maar besluit op de keeper. Even later speelt de thuisploeg de aanval beter uit en is het Hannes dat de 6-3 tegen de netten werkt. De jongens hebben de smaak te pakken, want Brecht vanop vijf meter en Jan-Thomas vanop zeven meter verwennen het publiek met mooie schoten in de verre hoek, 8-3. Tim kan nog mooi de bal stelen, maar Milo knalt de revairs vanop piket langs. De bezoekers kunnen nog milderen door defensief geknoei af te straffen, 8-4 na de eerste helft.

De junioren laten zien wat ze in hun mars hebben.

Na de pauze gaat het spel heen en weer: eerst kan Oostende al snel nog meer terugkomen vanop de piket, de aanval erop verliezen de verdedigers Hannes uit het oog die ongenadig afstraft met een knal in de verre hoek, 9-5. Vervolgens krijgt Oostende man meer en zet het overwicht om met een schot in de korte hoek, 9-6. Onder impuls van het thuispubliek raken de junioren pas echt op dreef. Maarten snijdt door de defensie als een warm mes door boter, krijgt de bal van achter, haalt meedogenloos de trekker over met een ketsbal, een kunstje dat hij direct erna herhaalt via de verre hoek, 11-6. In de tussentijd kan Willem de netten mooi schoonhouden bij een tegenaanval met een knappe redding op de verre hoek. Hij geeft achterblijver Hannes de bal perfect aan, Hannes speelt door naar Maarten, die zijn derde van het kwart binnenknalt. Oostende kan nog eens tegenprikken met een mannetje meer, Steffen Claes kan daarna simpel scoren vanop zes meter doordat Oostende op hem vergeet te verdedigen 13-7. Bo Bloemen verdedigt te hard door en kan achter de lijn zien hoe Oostende eerst op de deklat schiet en Steffen goed blokt op de herneming. Jos is even later hetzelfde lot beschoren als Bo en nu kunnen de aanvallers wel de defensie kloppen, 13-8. Maarten kan zich nog eens een keer vlot vrijmaken en schiet via de verre paal de bal tegen de netten. 14-8. De bezoekers geraken gefrustreerd en nummer 8 verliest niet alleen zijn geduld, maar met een elleboog boven water ook zijn speelkansen en krijgt een permanent verblijf aangeboden op de bank. Het is Hannes die met een raketschot in de verre hoek de 15-8 op het bord zet en het publiek uit zijn dak laat gaan.

Oostende kan na de rust met een snedige tegenaaval de score toch een beetje terugbrengen, 15-9. Ze staan al klaar voor de volgende counter maar Joren houdt het hoofd koel en met een perfecte lob over de keeper op de buzzer kunnen de bezoekers toch terug voor de lijn plaatsnemen, 16-9. Oostende krijgt nogmaals manmeer, die de thuisploeg prachtig ontmantelt, de tegenaanval even erna kan Willem in de corner duwen. Hannes moet aan de noodrem trekken en dankzij de manmeer schiet de kustploeg de bal tussen de armen van Willem binnen, 16-10. Het publiek blijft in de tussentijd rotsvast achter de thuisploeg staan en onder impuls hiervan blijven de Leuvenaars doordrukken. Met een vlijmscherpe counter op aangeven van Willem lobt Jos over de keeper, Maarten speelt de aanval erop de verdediging aan flarden en kan tussen twee man de bal nog tegen de netten knallen met een revairs, 18-10. Oostende krijgt nog een doelpunt toegekend doordat de scheidsrechter verkeerdelijk de bal binnen zag gaan via de buitenkant van de goal, 18-11. De keeper van de bezoekers kan op de counter nog knap de bal in de corner duwen, maar de verdediging laat Elias te makkelijk vrij. Hij neemt het geschenk met twee handen aan en knalt de bal binnen 19-10. Het wordt nog gezellig op de bank van de bezoekers want met een kopstoot tegen Bo kan een tweede Oostendenaar zijn uitsluiting gaan uitzitten. Steffen zet uiteindelijk de eindstand op het bord met een schot via de verre paal.

Trainer Yoram is tevreden van zijn ploeg. Zowel hij als het prachtige thuispubliek zagen Leuven een aangename match spelen en vlot de scalp van Oostende pakken, toch wel een van de sterkere tegenstanders. Volgende match is op bezoek in Moeskroen, op 14 november.

 

Verslag: Maarten Eerdekens

Sponsors