U21: Leuven 11 - La Louvière 12

U21 LAQUA – ENLWP

Verslag: Maarten Eerdekens

Voor de voorlaatste match van de Leuvense U21 mochten de junioren ongeslagen leider La Louvière ontvangen. Leuven staat tweede met 43 punten na winst met een 0-28 monsterscore tegen Mons en een forfait van Moeskroen, en voelt de hete adem van Doornik in de nek. De jonge heren willen maar al te graag de eersten zijn die punten afsnoepen van La Louvière, in wat beloofde een stevige topper te worden.

De match is nog niet fatsoenlijk begonnen of La Louvière kan de eerste aanval de netten al doen trillen, na goed los te werken op tweede piquet. Nathan Dompas antwoordt anderhalve minuut later met een bal scherend over het water het doel in, 1-1. La Louvière krijgt manmeer na fout van Steffen Claes, maar het is aan de overkant Niels Descamps die na een snelle tegenaanval de 2-1 maakt. La Louvière komt weer snel langzij, dankzij een ver schot, 2-2. Lange tijd vallen er geen doelpunten, zelfs met manmeer voor beide kanten, dankzij stevig keeperswerk van Simen Cassiman en sterk verdedigen van laatste mannen Steffen Claes en Tom Roobaert, maar ook door slordigheid in de Leuvense aanval. Het slotakkoord voor de eerste time is voor Jan-Thomas Roefs die op piquet tussen drie man met een revairs heerlijk de 3-2 binnenwerkt.

Tijdens de tweede time toont La Louviere waarom ze nog steeds ongeslagen zijn. Met de aanval aan de ondiepe kant kan het eerst gelijkmaken vanop 7 meter, benut daarna een manmeer optimaal en kan het vervolgens ook nog een penalty omzetten na een fout van Tom, 3-5. Leuven wil wel, maar het heeft gewoon brute pech. Tim De Bondt, Maarten Dompas en Hannes Vankerckhove proberen in de tussentijd meermaals, maar besluiten op het doelkader of naast. Het gaat van kwaad naar erger, want de pauze komt net een seconde te laat. La Louviere kan van 6 meter de voorsprong uitdiepen met nog één seconde op het bord, 3-6.

Met een motivatietoespraak tijdens de pauze hoopt Roberto Guarnieri het tij te keren, en zijn woorden vallen niet in dovemansoren. Met heerlijk combinatiespel tussen Hannes, Tom en Maarten kan het al snel terugkomen op 2 punten, 4-6. Tim vanop acht meter en Maarten met assist van Hannes kunnen Leuven weer gelijk brengen, en is de match terug nieuw leven ingeblazen,6-6. Na deze overdondering onwaakt La Louviere weer en kan het weer uitlopen na een manmeer en vervolgens met een snelle tegenprik na een manmeer voor Leuven, 6-8. De match gaat van hard naar bitsig, al helemaal doordat de scheidsrechters niet op één lijn zitten. Hierdoor komt La Louvière plots alleen voor goal te liggen en kan het weer uitlopen tot drie punten, 6-9. Leuven krijgt nog wel manmeer, waarbij Nathan vanop vijf meter in de korte hoek knalt, 7-9. Leuven krijgt nog een dot van een kans, maar Tim mikt op de paal en Maarten in de rebound wordt afgestopt door een goede reflex van de keeper van de bezoekers. 

De laatste time is spanning troef en spelen beide teams het spel keihard. Nathan kan na een fout op zes meter weer binnenschieten, waarna Tim na een manmeer met een knal Leuven gelijk brengt, 9-9. Beide teams krijgen manmeer, maar het is La Louvière dat na een snelle tegenaanval binnenschiet. Jan-Thomas besluit dan maar om ook te scoren, en na een time-out van Roberto, kan Leuven voor het eerst sinds de eerste time weer op voorsprong komen, na een schot van kapitein Hannes in de korte hoek, 11-10. Leuven in extase met nog één minuut te spelen. Maar met de topscoorder in eerste klasse in het water kan La Louviere langszij komen, vanop vijf meter, 11-11. Leuven krijgt nog een kans maar Maarten schiet nipt over, waarna La Louvière timeout vraagt. Het is dezelfde topscorer die na een fout La Louvière weer op voorsprong brengt. Met nog 18 seconden te spelen kan Nathan nog schieten, maar zijn schot spat uit elkaar tegen de deklat, en zo gaat de ongeslagen leider alsnog met de punten lopen.

Ondanks een nipte nederlaag kunnen de junioren na een razendspannende match met opgeheven hoofd vooruitkijken naar de playoffs. Het heeft de ongeslagen leider tot het uiterste gedwongen, ook al was het net niet. Zondag 7 april speelt de U21 van Leuven de laatste match van de reguliere competitie uit tegen Moeskroen.

Scoorden voor Leuven: Nathan Dompas – 3, Jan-Thomas Roefs – 2, Maarten Dompas – 2, Tim De Bondt – 2, Niels Descamps – 2, Hannes Van Kerckhove – 1.

Sponsors