U17NA: Oostende 21 - Leuven 9

Zondag 24 februari stond er een topmatch op de affiche. Onze U17 moest het opnemen tegen Oostende. Na de lange rit kwamen ze gelukkig mooi op tijd iets maar ietwat versuft uit de auto. Toen ze bijna klaar waren met de opwarming kwam coach Yoram Luts met het nieuws dat de wedstrijd een kwartier verlaat was. Om 20:45 was het dan zo ver. De nagels werden gecontroleerd en Jos was klaar om zich vol te smijten in het eerste duel om de bal. Hij kon spijtig genoeg pas de bal bij het opzwemmen in de derde time veroveren.

In een mum van tijd stond er al 2-1 op het scorebord voor de thuisploeg. Tot overmaat van ramp kreeg Madzen een def out voor brutaliteit met als gevolg 4 minuten met een man minder. Ondanks deze man minder konden ze in die 4 minuten scoren en kregen ze maar 3 goals tegen.

In de tweede time kregen ze het moeilijk maar Milo die als eerste piket startte, deed zijn job voortreffelijk. Hij hield alle opties open. Na nog een goal van Louis stond het bij de grote rust 9-5. Joren had wel net voor het einde zijn duim gekneusd in een duel waardoor hij niet meer 100% kon spelen.

De derde time werd de slechtste time en Milo kon jammer genoeg maar één keer scoren. Oostende kon dit een beetje meer. Dit was het punt waar onze kadetten het tij moesten keren. Tevergeefs, ze verloren hun concentratie en begonnen fouten te maken die genadeloos werden afgestraft door Oostende.

In de vierde time zorgde Jos voor een hattrick. Deze 3 goals waren echter niet genoeg om op en over de kustploeg te gaan. Al bij al was het toch een kleine plijster op de wonde. Eindscore 21-9 was niet het verhoopte resultaat maar het seizoen is nog lang niet afgelopen.