Troféo Cà' Rossa

Afgelopen seizoen stegen de senioren van Waterpolo Leuven Aquatics naar de tweede klasse onder leiding van Paolo Alagna. Als afsluiter en tevens voorbereiding op het nieuwe seizoen zorgde coach Alagna P. ervoor dat de senioren konden deelnemen aan een toernooi in het hartje van Trento in Italië. Als enige internationals van de 24 deelnemende ploegen kwamen ze vrijdag 7 juni toe aan het Lago del Caldonazzo in Levico Terme voor de tweede editie van Trofeo Cà' Rossa. Leuven Aquatics schreef twee ploegen in, Aquatics Bunga Bunga en Daje Leuven. Dit toernoei paste een ander reglement toe dat heel wat invloed had op het spel dat Leuven gewoon is.

Zaterdag 8 juni stapten de senioren omstreeks 8u op de shuttelbus richting het meer waar gedurende de hele dag de eerste groepsfases gespeeld werden. Het beloofde een sportieve, zonnige dag te worden. Vol zelfvertrouwen begon Aquatics Bunga Bunga aan hun eerste match tegen Trote Viola. De eerste helft was het even aanpassen voor Leuven maar vanaf de tweede helft van de match namen ze het hef in handen en konden ze de match overtuigend winnen. Meteen nadien speelde Daje Leuven, die het moeilijker had om zich aan te passen aan de regels, hun eerste match tegen ASD Aquaria. In de tweede helft slaagde Daje Leuven er dan toch nog in om de match tot een gelijkstand te brengen. Varedo stond als tweede ploeg op het menu van Aquatics Bunga Bunga. Ook deze match kon Leuven winnen en bewees zo dat het Belgisch waterpolo iets betekent op internationaal niveau. Desalniettemin wist Daje Leuven hun tweede match niet te winnen, waarna het ook de derde match verloor. Zo kon Daje Leuven slechts 14e van de 24 eindigen. Als laatste match in de groepsfase stond Aquatics Bunga Bunga oog in oog met de ervaren spelers van Merano, die uiteindelijk de tweede plaats wegkaapten op het toernooi. Na een sterke eerste helft moest Leuven toch het onderspit delven waardoor het eindigde als tweede in de groepsfase. Door het toegepaste systeem, kon Aquatics Bunga Bunga maximaal zevende worden. Hierna volgde de laatste match van de dag voor hen, die ze gemakkelijk wisten te winnen. Hiermee verzekerde Aquatics Bunga Bunga zich van een plaats in de top tien. Daje Leuven greep tijdens hun laatste match wederom naast de winst. Zo eindigde de eerste dag met wisselvallige resultaten voor de Leuvense ploegen.

Op zondag 9 juni startte de dag met een gelijkspel voor Aquatics Bunga Bunga tegen Busto. Dit was een grote teleurstelling want winst zat er zeker in maar de Leuvense spelers waren duidelijk nog niet wakker. Vervolgens keek Daje Leuven Masenette in de ogen met een eerste winst als gevolg. De laatste match van de dag en meteen ook van het toernooi voor Aquatics Bunga Bunga strandde op een gelijkspel. Daje Leuven begon zijn laatste match tegen Vimercazzi in mineur, waardoor deze laatste meteen op voorsprong kwam. Zo mistte Daje Leuven zelfs een penalty. De betere tweede helft kwam helaas te laat.

Zo eindigden de Leuvense ploegen, Aquatics Bunga Bunga en Daje Leuven, op de achtste respectievelijk zeventiende plaats van de vierentwintig ploegen. Leuven hoopt volgend jaar weer te mogen deelnemen aan dit toernooi en evenwel te eindigen op het podium. Een speciale dank aan Troféo Cà Rossa voor het mogelijk maken van dit toernooi, Paolo Alagna voor het regelen van de praktische zaken voor Leuven en alle spelers.

Sponsors