Toernooi Antwerpen U17

Net als vorig jaar speelde de U17 het flanders jeugdtoernooi op linkeroever in Antwerpen. Ondanks een aantal afwezigen groeide Leuven in het toernooi.

Zaterdag speelden de Leuvense kadetten twee wedstrijden. De eerste wedstrijd tegen de dames van Waregem werd vlot gewonnen maar het spel was niet zo goed. De nieuwe regels en de nieuwe ploegmaats vroegen duidelijk nog een beetje aanpassingstijd. Voor de tweede wedstrijd van het toernooi mocht de U17 het opnemen tegen gastheer Antwerpen. Ook deze wedstrijd werd gekenmerkt door slecht spel. Dit resulteerde in een gelijkspel, een slecht resultaat in vergelijking met vorig jaar toen er vlot gewonnen werd.

Na een leuk feestje zaterdagavond moesten ze zondagochtend aan de bak tegen de Belgisch kampioen bij de dames, Gentse. Wat zaterdag niet lukt en waar het samenspel zaterdag slecht liep, ging het nu veel beter. De instructies van de coach werden goed uitgevoerd en de nieuwe regels werden gebruikt. Er werd gewonnen en ze waren terug in de race voor de overwinning. De tweede wedstrijd van de dag namen ze het op tegen Waregem, die tot nog toe alle wedstrijden gewonnen hadden. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Keeper Willem en kapitein Joren namen voor deze klepper het heft in handen en bezorgden hun team de overwinning. Hierdoor speelden ze later op de dag de finale tegen ... opnieuw Waregem. De stijgende vormpijl werd hier ook getoond, er werd gewonnen met duidelijk 10-3-cijfers.

Leuven wint zo het toernooi en toont dat het klaar is voor de eerste wedstrijd van het seizoen op 18 september in en tegen Gent.

 

Uitslagen:

GROEPSFASE

Leuven 3 - Waregem (D) 14

Antwerpen (U17) 7 - Leuven 7

Gentse (D) 5 - Leuven 7

Leuven 5 - Waregem (U17) 3

FINALE

Leuven 10 - Waregem (U17) 3

Sponsors