SHII RES: Strombeek 3 - Leuven 4

Door de overwinning van de eerste ploeg begonnen de reserven met coach Yoram Luts vol goede moed aan de match.

Onder kapitein Wouter “Woody” Janssens, die volop de steun geniette van de rest van de bank, ging Leuven op zoek naar zijn tweede overwinning van de avond. Michiel Dekeyser opende de score tegen Strombeek met een afstandsschot, waarna Ward Lamberts van de piquet zich vrij vocht voor de bal en de score verdubbelde 0-2. Bij een snelle tegenaanval van Stroombeek kwam de thuisploeg terug tot 1-2.

De tweede time begon met een snelle gelijkmaker voor Strombeek, keeper Cesar Ophalvens geklopt. Hierna werd er vooral veel heen en weer gezwommen, met veel gemiste kansen tot gevolg. Juist voor de rust wrikte Maarten Eerdekens zich los van zijn verdediger en zorgde toch weer voor een voorsprong: 2-3 bij de rust.

De derde time werd gekenmerk door veel actie, maar weinig doelgevaar. Na 3 minuten zorgde Lukas Dekeyser, met zijn derde van de avond voor de 2-4. Dat zou de score zijn voor de rest van de time.

Voor de laatste time nam Joris Leemen de keepersmuts over, waarbij hij na een minuut geklopt werd door de thuisploeg, 3-4. Hierdoor werd het nog spannend. De thuisploeg kwam nog opzetten en dat resulteerde in een “veel te lichte” penaltyfout door Maarten. Dé uitgelezen kans voor Joris om zijn keeperskunsten te tonen voor het team van Leuven Aquatics. Nadat de weddenschappen waren afgesloten, kon de penalty genomen worden. Het fluitsignaal klonk, maar de aanvaller van Strombeek liet op onbegrijpelijke wijze de bal uit zijn handen glippen, waardoor de bal voor de neus van Joris viel en hij zo de voorsprong (en zijn trots) kon behouden. Eindstand: 3-4