SHII: Leuven 7 - Tielt 8

Zondag 15 april stond Leuven Aquatics - Tielt op het programma. Leuven was al vijf matchen ongeslagen, waarvan vier overwinningen, tegen onder andere Gent en Aalst, de nummers 2 en 3 in de stand. Het stond vijfde in de stand naast Wase en onder Tielt. Leuven hoopt te laten zien dat ze de goede lijn kunnen doortrekken. Het miste wel sterkhouder Nathan Dompas, die afwezig was door ziekte.

Net zoals de vorige matchen begint Leuven sterk aan de wedstrijd. De eerste tegenaanval vindt Lukas Dekeyser Jef De Cat op piquet, die met een revairs de score opent.  Lukas laat vervolgens de netten trillen vanop afstand. Ondertussen is keeper Alexander Maes op de afspraak met uitstekende reddingen, zelfs met een 1-0 voor goal van Tielt. Leuven krijgt daarna een manmeer en na goed uitspelen knalt Ben de 3-0 in de verre hoek. De volgende aanval vraagt Tielt fout op 5 meter, met een goed schot kan het de 0 van het bord vegen. Even later moet Leuven aan de noodrem trekken en de scheids kent een penalty toe aan Tielt. Alexander kiest wel de juiste hoek, maar moet zich toch gewonnen geven, 3-2. De volgende aanval lobt Lukas de bal net niet binnen en is 3-2 de stand na de eerste time.

De tweede time staat voor Leuven gelijk aan veel goede kansen en pech, en laat Alexander zien dat hij in vorm is tegen Tielt. Beide teams proberen, maar het is telkens nét niet of de keeper die ertussen zit. Ook bij de tegenaanvallen van Leuven ging het mis bij laatste pas.Tegen het einde van de tweede time krijgt Joris Leemen een definitieve uitsluiting. 3-2 in de rust na een doelpuntloze tweede time.

Na de rust is Leuven wel weer op de afspraak. Met een revairs op piquet kan Jef De Cat de keeper weer kloppen. Tielt laat zich niet doen en verrast met een schot van veraf, 4-3. Leuven krijgt nog een manmeer, maar kan er geen gebruik van maken. Ben besluit dan maar van 7 meter in de winkelhaak. Even later vindt hij de verre hoek met een revairs vanop de 2 meterlijn, 6-3. Met een goed schot en even later ook wat geluk door een afwijkende bal kan Tielt de aansluiting maken tot 6-5. In de laatste minuut kan Kevin Heurckmans toch van veraf de voorsprong groter maken voor het eind van de time, 7-5 na de derde time.

In de vierde time wilt Leuven de zege zeker stellen, maar het stuit meermaals op het doelkader of ernaast. Na een aantal goede reddingen en verdedigingen van Leuven, moet het zich toch gewonnen geven tegenover de ervaren spelers van Tielt. Eerst geraakt het alleen voor goal en maakt het genadeloos af, vervolgens kan het vanop de 5 meter gelijk komen. Leuven probeert met Yoram Luts die meermaals op de deklat schiet, maar de waterpologoden zijn Leuven niet gezind. Uiteindelijk kan Tielt de Leuvense defensie kraken en schiet het zich naar een 7-8 voorsprong. Leuven gaat nog volop voor de gelijkmaker, maar heeft al zijn geluk voor deze match opgebruikt. Jef knalt meermaals op de deklat vanop piquet, Tielt speelt daarna rustig uit. Eindstand:7-8.

Leuven kwam zoals vorige wedstrijden thuis op voorsprong, maar dankzij de ervaring en uithouding van Tielt kon het die deze keer niet behouden. Ondanks de nederlaag mag Leuven terugkijken op een match waarin het zich niet liet doen, verdedigend sterk stond en aanvallend gewoon te veel pech had. Wase springt, door te winnen tegen Gentse A, naar de vijfde plaats met 27 punten, 3 punten meer dan Leuven.

Volgende week spelen de Leuvense heren hun laatste match van het seizoen in Eeklo, waar het ook de laatste waterpolo match is in het oude zwembad.

De reserven gingen met 9-15 onderuit tegen Tielt.

Scoorden voor Leuven:

Ben Vandoren – 3, Jef De Cat – 2, Kevin Heurckmans – 1,  Lukas Dekeyser – 1