SHII: Leuven 16 - Strombeek 7

Na een onverwachte overwinning vorige week in Aalst stonden de heren van Leuven Aquatics voor een gemakkelijkere opdracht. In Sportoase ontvingen ze voor de Vlaams-Brabantse derby Strombeek, dat met één punt laatste staat. Leuven had de heenmatch ook al tot een goed einde gebracht met 5-12. Leuven mocht met niks minder content zijn dan met een overwinning.

De heren hadden de boodschap begrepen en begonnen goed aan de match. Nathan Dompas besloot na enkele aanvallen op de paal, Jef de Cat kreeg de bal voor zijn neus en speelde Lukas Dekeyser aan die vrij de score mocht openen. Even later maakte Leuven goed gebruik van een manmeer, Ben Vandoren kon de score verdubbelen, 2-0. De motor van Strombeek kwam dan toch op gang en het vond de aansluiting met een ketsbal in de korte hoek, om daarna gelijk te maken na een uitsluiting van Joris Leemen, 2-2. Yoram Luts bracht de thuisploeg terug op voorsprong vanop piquet, maar Strombeek kwam daarna terug op gelijke hoogte, 3-3. Hierna vroeg Coach Gabriel Colozzo onmiddelijk time-out met nog 21 seconden te spelen. Hij stelde de ploeg tactisch bij, wat zich loonde doordat Jef op tweede piquet met een knappe revairs de 4-3 in doel smeet.

Time 2 vielen de Leuvenaars richting de diepe kant aan en dat speelde Strombeek toch parten. Na veel schoten op het Strombeekse doel, schoot Nathan de 5-3 in de verre hoek. De volgende tegenaanval ging Strombeek te hard in de fout en met manmeer bracht Lukas de thuisploeg verder op voorsprong met een ketsbal in de korte hoek. Jef toonde even later nog eens zijn specialiteit, door met een revairs op piquet de 7-3 te maken. De frustraties bij Strombeek kwamen naar boven en na een fout op Yoram Luts kwam de bal op 5 meter te liggen. Lukas zette de penalty om, 8-3. De volgende tegenaanval ontfutselde Leuven de bal en bediende Lukas op zijn vierde van de avond. De laatste seconde kon Strombeek toch nog eens de achterkant van het doel vinden, 9-4 bij de rust.

Na de rust was Leuven aanvallend sterk, toch was het elke keer nét niet. Ward Lamberts vond de paal, Yoram miste op een haar na, Lukas vond voor een keer de keeper op zijn pad en Jef probeerde tot viermaal(!) toe vanop piquet. “Het leek alsof de bal er niet in wou” - Simon “Simmie” Vanlangendonk. In de tussentijd probeerde Strombeek toch vanop afstand, maar keeper Alexander Maes stond met een paar mooie reddingen paraat. Na klungelig balverlies van Leuven profiteerde Strombeek alleen voor goal, 9-5. Leuven kon uiteindelijk zijn voorsprong behouden na een strakke ketsbal van Joris in de verre hoek, 10-5.

Het laatste kwart was hetzelfde verhaal als het tweede, aanvallend aan de diepe kant had Leuven het overwicht. De eerste manmeer trof Ward Lamberts de keeper, Tom Roobaert vond de paal. Na enkele aanvallen kon Leuven de Strombeekse defensie toch kraken. Eerst ontfutselde Lukas de bal, zwom tussen 2 man richting doel en schoot die zelf in doel. Daarna bediende Ben Ward op piquet, die de 12-5 binnenlegde. Vervolgens was het weeral Lukas die de bal won en op aangeven van Ward schoot Lukas de bal alleen voor goal binnen.  Daarnaast kon Wouter “Woody” Janssens Ward bedienen voor de 14-5 op de piquet. Strombeek kon nog tweemaal scoren door defensieve fouten van Leuven 14-7, maar Leuven eindigde match nog met twee pareltjes: Joris scoorde met een revairs op de linksvoor, waarna Yoram vier man en de keeper van Strombeek verschalkte om de 16-7 eindstand tegen de netten te knallen.

Leuven deed wat het moest doen, de 3 punten thuishouden. Het mag tevreden zijn met een degelijke match en springt over Wase, dat verloren is van Aalst. Leuven Aquatics tankt vertrouwen voor volgende week, waarbij het thuis zondagavond om 18u30 tegen Gentse II speelt.

De reserven gingen met een bijna volledige reservenploeg onderuit met 4-14.

Scoorden voor Leuven: Lukas Dekeyser –  6, Ward Lambrecht – 2, Joris Leemen – 2, Yoram Luts – 2, Jef De Cat – 2, Ben Vandoren – 1, Nathan Dompas – 1