SHII: Calypso 14 - Leuven 7

De senioren speelden dit weekend hun eerste match. Het beloofde een pittige uitmatch te worden tegen vicekampioen Calypso. De Leuvense ploeg start goed en vindt in de eerste aanval al direct de weg richting een eerste doelpunt via Lukas Dekeyser maar Calypso reageert snel en maakt direct de 1-1 en de 2-1. Na een schermutseling tussen twee spelers vliegt kapitein Ben Vandoren buiten en krijgt daarbovenop twee extra fouten omdat hij wou uitleggen wat er gebeurd was. Na minder dan vijf minuten zit zijn match er dus al op en moet Leuven verder zonder hun 'lefty' met een neus voor doel. Yoram weet hierna de scorebordjes terug gelijk te trekken met een mooie afstandsgoal. Zo eindigt de eerste time in Brussel met een 2-2 gelijkspel.

De score in de tweede time wordt geopend door Leuven via Yoram die wederom een mooi afstandsschot omzette. Niet veel later maakt deze ook zijn derde van de avond, waarna Calypso meteen antwoordde, 2-4. Door een uitsluiting bij Calypso krijgt Leuven de kans om 2-5 te maken in een man meer situatie. Ze stellen niet teleur en komen op drie doelpunten verschil van Calypso. Deze laten het hier niet bij en scoren nog twee doelpunten voor het einde van de tweede time, die wordt afgesloten met 4-5.

In de derde time brengen zowel Calypso als Leuven mooi waterpolo maar deze laatste beginnen fysiek onder te doen waardoor Calypso erin slaagt deze time met 4-1 te winnen. Leuven is op het einde van de derde time zijn voorsprong kwijt wanneer het 8-6 staat.

De laatste time start en het is al rap duidelijk dat Leuven zowel conditioneel als mentaal gebroken is. Calypso heeft op deze manier geen moeite om zo goal na goal te maken terwijl Leuven er maar eentje kan verwezenlijken. Dit zorgt voor een eindstand van 14-7.

De score geeft een vertekend beeld van de match. Al bij al geen slechte start van het seizoen. Uitkijken naar de eerste thuismatch volgende week tegen Oostende.

Sponsors