SD: Leuven 24 - Ladies OW 2

De dames willen het goede voorbeeld van de junioren volgen met een overwinning. Tegen de laatste in de stand, Ladies Oost West, een entente tussen Aalst, Blankenberge en Waregem, zou dit net zoals in de heenwedstrijd een vlotte opdracht moeten zijn.

De Leuvense dames starten keihard. Eerst scoort Salina Smellers vanop de midvoor, daarna is Emma Dierckx goed vrijgekomen en verdubbelt de score met een schot in de verre hoek. Salina werkt iets later een manmeer onmiddelijk af, 3-0. Emma krijgt vervolgens een uitsluiting, maar de bezoekers besluiten op Hanne en krijgen dan het deksel op de neus door Hannah Luts. Diezelfde Hannah ontfutselt de bal heerlijk en bedient Lotte Delport in de tegenaanval op een mooie assist, 5-0 forfaitscore. Tussendoor pakt Hanne Delport ook nog goed uit met goede reddingen op een schot in de korte hoek en een lob. Irene kan nadien voor goal komen en krijgt de penalty mee, Lien Claes werkt af. 6-0 na een verschroeiende start van de thuisploeg. 

Het niveauverschil zet zich ook door in de tweede time, Emma zwemt goed door en kan Salina op piket bedienen met een perfecte pas, waarna die laatste mooi met een revairs kan afwerken. Na geduw en getrek op de middellijn besluit Salina dat het genoeg is geweest, en vlamt een ketsbal vanop negen meter binnen, 8-0. Emma zwemt de aanval erna door en knalt binnen boven de keeper. Lotte Cauwenberg werkt daarna een tegenaanval af perfect volgens het boekje, 10-0. De dames laten verdedigend toch een eerste steekje vallen en LOW kan de nul van het bord vegen. Irene knalt ondanks een enkelblessure mooi de bal tegen de netten 11-1. De score blijft een tijdje onveranderd wanneer het spel goed heen en weer gaat maar Lies van Gorp kan de keeper met een schot in de laatste seconde alsnog verrassen, 12-1 halfweg.

Het gaat van kwaad naar erger bij de uitploeg na de rust. Salina verschalkt drie verdedigers om vervolges te lobben over de keeper. Diezelfde Salina trekt de volgende tegenaanval nog eens stevig door en kan de vrije Lotte bedienen die via de deklat binnenknalt. De aanval erop is een kopie, maar deze keer kruipt Lotte in de rol van aangever en Lien werkt af, 15-1. Elise Martel zwemt goed door en krijgt de penalty mee, die Lotte mag afwerken, 16-1. LOW vraagt een time-out wanneer er een van de Leuvense dames 20 seconden wordt uitgesloten. Ze krijgen op de tegenaanval echter het de deksel op de neus wanneer Lotte opnieuw goed is doorgezwommen. De aanval erop is het toch prijs voor LOW, waarbij de piket uitzonderlijk onder de druk kan uitkomen en de bal voorbij Hanne binnenschiet, 17-2. De laatste minuut van de derde time is nog voor Salina, die eerst vanop piket met een revairs, en daarna weer vanop afstand er 19-2 van maakt.

De laatste time gaat verder waar de vorige geëindigd is, namelijk op de tegenaanval. Lotte komt alleen vrij en werkt af via de deklat. LOW krijgt zelfs twee keer manmeer, maar de deklat houdt de bezoekers tweemaal van een derde doelpunt. Salina krijgt de penalyt mee wanneer ze alleen voor goal de bal krijgt, Elise zet hem om, 21-2. De zussen Delport kunnen elkaar vlot vinden, Hanne bedient vauit haar goal Lotte op haar zesde van de avond. Hannah let daarna goed op de klok, want ze is goed weg en kan mede dankzij sterk teamwerk alleen binnenwerken. Lotte Cauwenbergh kan op tegenaanval de 24-2 op het bord zetten. De thuisploeg krijgt nog meerdere kansen, maar de buit is dan al binnen en de bal vindt niet meer dat die de goal in hoeft te gaan. 

De Leuvense dames deden wat ze moesten doen, namelijk winnen. Ze vonden elkaar vlot op de tegenaanval, en ook conditioneel staan de dames op scherp. Speciale vermelding is er voor Emma Dierckx die als laatste man een ijzersterke match speelde en sterk vooruit is gegaan. De dames tanken vertrouwen voor het komende tweeluik tegen Gentse op 4 december en Eeklo op 11 december.

Sponsors