SD: Leuven 17 - La Louvière 3

SD LAQUA - ENL

Verslag: Maarten Eerdekens

De dames van Leuven Aquatics namen het zondagavond op tegen de laatste in de ranschikking, namelijk de dames La Louvière. De Leuvense dames staan gelijk met Calypso, maar met winst zou het terug van de Brusselaars de derde plaats afsnoepen.

De thuisploeg wond er geen doekjes om en na een minuutje aftasten, legde Lotte Delport de openingstreffer in doel na een tegenaanval. Vervolgens shotte Hester Blommaert de 2-0 in de rechterbovenhoek, waarna Lotte in twee minuten drie keer een counter succesvol afronde en de thuisploeg al met een forfaitscore opzadelde. Lies Van Gorp na een timeout en Celine Degreef met een lage bal over het water, deden beiden hun duit in het zakje. La Louviere kon toch een goaltje meepikken in de laatste aanval, 7-1 na de eerste time.

Dat niveau kon Leuven niet verderzetten in de tweede time. Met slordigheden en miscommunicatie wrongen de Leuvense dames kans na kans de nek om. Dat er toch goals vielen was doordat de uitploeg te hard doorging, met twee penalties tot gevolg, die Lotte succesvol verzilverdde. Uiteindelijk kon Leuven toch La Louviere mooi uitspelen en knalde Hetster de dubbele cijfers voor Leuven op het bord, 10-1. Diezelfde Hester knalde met nog één seconde op de klok de 11-1 binnen.

Na de pauze konden beide ploegen niet echt iets forceren, totdat de derde penalty van de avond door Hannah Luts werd omgezet. De vermoeidheid sloop in het spel en na het aanvragen van een time-out door coach Joris Leemen, lukte het Lotte, Hester en Hannah alledrie om te scoren met goed uitgespeelde tegenaanvallen, 15-1.

Met de overwinning al half op zak wisselde keeper Hanne Delport haar cap voor die van Celine Degreef. In het laatste kwart klopte Hester al vrij vlug de keeper alleen voor goal, 16-1, waarna de Leuvense dames hun meeste krachten hadden verspeeld. La Louviere kon tegenprikken alleen voor goal en daarna met een lob over de keeper, 16-3. Te slordig spel speelde beide teams parten, want de teams kwamen maar niet tot scoren. Het slotakkoord was voor Lotte, die nog een laatste penalty scoorde.

Leuven startte furieus in de eerste time, maar liet met de overwinning op zak het spelniveau drastisch zakken. De overwinning kwam echter nooit in het gedrang. Keeper Hanne Dem^prt stond voor de meeste tegenaanvallen altijd paraat. Door de overwinning staat Leuven derde met drie punten voor op Calypso, en is het al zeker van een plaats in de play-offs. Volgende week wacht, met een mooie uitgangspositie voor Leuven, de confrontatie met rechtstreekse concurrent Calypso voor de derde plaats.

Scoorden voor Leuven: Lotte Delport: 8 - Hester Blommaert: 5 - Hannah Luts: 2 - Lies Van Gorp: 1 - Celine Degreef:1