Internationaal Waterpolotoernooi

Donderdag 28 december 2017 vond het 17e Winter Waterpolo Toernooi van PSV plaats in Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven. Leuven deed naar goede gewoonte mee en schreef zich in met de U11, U13, U15 en U17. Bovendien waren er ook een aantal Leuvense spelers die deelnamen aan het toernooi met de Vlaamse en Nationale selectie. 

Voor de U11 beloofde het een moeilijk toernooi te worden, aangezien Nederland vaak al op een hoger niveau speelt op deze leeftijd. We zagen dit ook aan de uitslagen van de matchen al kon Leuven toch één match winnen en één match gelijk spelen. Coach Tim De Bondt en Anthe Luts waren wel zeer tevreden over het groeiende spel van de U11. Aan het einde van de rit strandden ze op de voorlaatste plaats.

De U13 stond ook een voor een een zware opdracht.  Ze speelden een bewogen toernooi waarbij ze evenveel matchen wonnen als verloren. Coach Michiel Dekeyser was zeker tevreden met de vierde plaats op dit internationaal toernooi!

Onder leiding van coach Yoram Luts speelde de U15 een zeer sterk tornooi. De eerste twee matchen van het toernooi wonnen ze met twee vingers in de neus en konden ze er zelfs voor zorgen dat hun eigen netten niet trilden. Nadien konden ze nog één keer winnen gevolgd door een verlies tegen de Vlaamse selectie. Hierdoor konden ze in het beste geval voor de derde plek spelen, die ze uiteraard ook niet aan hun hebben laten voorbijgaan. Een zeer mooie prestatie van de Leuvense U15!

De U17 met als vervangcoach Klaas Gadeyne begon aan het toernooi met een verlies met het kleinste puntenverschil. Vervolgens wisten ze alle matchen te winnen met zeer duidelijke cijfers. Ze zijn blij met de derde plaats maar de eerste plaats had er zéker in gezeten. Misschien moeten ze volgend jaar er toch aan gaan denken om terug in de hoogste competitie van het toernooi mee te doen. 

Zoals eerder vermeld zijn er ook een aantal Leuvense spelers in verschillende selecties. Zo won de Vlaamse selectie, waartegen Leuven is uitgeschakeld, het toernooi voor de U15 waarbij onze sterkhouders Madzen, Aaron en Brecht speelden. Verder speelde kapitein Hannes mee met de Nationale U17A selectie en Maarten, Steffen, Jos en Jan speelden mee met de Nationale U17B selectie. 

De scores kan je hier terugvinden:
http://www.psvwaterpolo.nl/wwt/

De spelers en de coaches kijken al uit naar volgend jaar!