Einde reguliere competitie

Nu alle wedstrijden van de reguliere competitie zijn gespeeld, maken we in dit overzicht een balans van onze ploegen op en blikken we vooruit op de play-offs. Hoewel maar liefst vier van de tien inschreven ploegen in de top drie zijn geëindigd, is er geen enkel team eerste geworden. Desalniettemin zijn er nog drie teams die voor de titel kunnen strijden.

Ons jongste team (U11) werd in een poule van acht teams derde en kon zelfs een keer winnen tegen de tweede in het klassement. Daardoor spelen ze in mei een toernooi tegen alle derdes van de andere poules voor plaats 7 tot en met 12.

Met 33 op 42 eindigden onze benjamins (U13) tweede. Enkel ongeslagen leider JESPO Antwerpen deed het beter met 14 zeges in 14 wedstrijden. Het finale toernooi, waaraan ze eind april mogen deelnemen, zal bepalen wie er zichzelf een jaar lang de beste U13-ploeg van België mag noemen.

De U15A hield het tot op de laatste speeldag enorm spannend. De top drie leek al langer bekend maar door op de laatste speeldag te winnen, kon Leuven als laatste team een ticket voor de play-offs bemachtigen. Ze behaalden de vierde plaats met twee punten meer dan Wase. Tijdens de play-offs kunnen ze nog meestrijden voor de zilveren of bronzen medaille.

Het tweede team van de miniemen (U15B) werd zesde in een poule van acht met slechts twee zeges en één gelijkspel in 14 wedstrijden maar maakte desalniettemin een mooie vooruitgang afgelopen jaar. Er volgen voor hen geen wedstrijden meer.

Ondanks de onverwachte thuisnederlaag tegen Aalst en het verlies in La Louvière eindigde de U17A toch nog tweede met één punt meer dan deze laatste. Tegen autoritaire leider Oostende gaf het bovendien een 10-5 voorsprong uit handen (het werd 11-11), maar zijn zo wel het enige team dat hen punten kon afsnoepen. Hoewel het weinig realistisch lijkt, kunnen ze tijdens de play-offs wel nog voor goud strijden.

De U17B deed het minder goed met 16 punten in evenveel gespeelde wedstrijden. Ze eindigden vierde in een poule van vijf, maar konden wel winnen van zowel de tweede als de derde geklasseerde. Net als bij de U15B volgen er voor hen geen wedstrijden meer.

Na een minder seizoensbegin ging het met de Leuvense junioren (U21) crescendo met als hoogtepunt het nipte verlies tegen ongeslagen leider La Louvière. Ze eindigden tweede en konden, op La Louvière na, van iedereen winnen. Net als bij de U17A lijkt het weinig realistisch dat ze de titel nog kunnen pakken, maar tijdens de play-offs willen ze hun tweede plaats vasthouden.

De dames eindigden vierde en strijden tijdens de play-offs mee voor de zilveren of bronzen medaille. Deze starten ze met evenveel punten als rechtstreekse concurrent Calypso. Het is spannend afwachten of ze voor de eerste keer in de clubgeschiedenis een plaats op het podium kunnen bemachtigen.

Zoals elk jaar geeft onze club tijdens de reserve matchen van de heren de kans aan onze jeugd om te proeven van het ‘volwassen waterpolo’. Ze eindigden op de voorlaatste plaats.

De senioren speelden dit seizoen in de tweede klasse van België heel wisselvallig met hier en daar afwezigen. Zo speelden ze gelijk in het bad van leider Gent, maar verloren ze dan weer in Antwerpen. Ze zullen in twee duels met Waregem bepalen wie vijfde eindigt. Als ze hierin slagen doen ze het wel beter dan afgelopen seizoen.

Hoewel er voor sommige teams meer in zat, blikt de club tevreden terug op de behaalde resultaten in de reguliere competitie. We kijken alvast uit naar de play-offs. 

 

Sponsors