SHII: Leuven 7 - Oostende 7

SHII LAQUA - ROSC

Verslag: Maarten Eerdekens

De Heren van het Leuvense namen het zondagavond op tegen Oostende, de nummer vier in de stand. Vorige week kon vorige week in Mons eindelijk nog eens proeven hoe een overwinning smaakte en wou meer van dat, zeker omdat hetde de hete adem van Antwerpse II in de nek voelt. Oostende staat boven Leuven in de stand, weliswaar met dertien punten meer. Desondanks zijn de twee teams altijd aan elkaar gewaagd. Bij Leuven is Kapitein Ben Vandoren uit blessure en ook Lukas Dekeyser is terug beschikbaar.

Leuven start sterk in de eerste aanval, waarbij Nathan Dompas de deklat treft en Jef De Cat in de rebound de openingsgoal binnentikt. Leuven houdt de weg naar goal verdedigend goed gesloten, en Alexander Maes houdt een Oostendenaar alleen voor doel van een goal. John Higgins werkt zich nadien vrij op de vijfmeterlijn en verdubbelt de score met een schot in de verre hoek, 2-0. Oostende schiet dan wakker en herpakt zich, eerst  met een afstandsschot van 7 meter, daarna scoort het bij een manmeer na uitsluiting van Ward Lambrechts vanop de tweede lijn. Bij Leuven draait het defensief plots voor geen meter, want de Oostendse piquet verrast met een strakke revairs en Oostende loopt zelfs uit tot 2-4 na een schot vanop zes meter. In de tussentijd regent het kansen voor Leuven, maar tussen de palen is de keeper van Oostende op dreef en anders staat het vizier niet op scherp. Uiteindelijk krijgt Leuven nog een manmeer, waarbij Jef de bal in doel legt, maar hij vergeet dat hij staat, dus wordt het doelpunt afgekeurd.

In time twee houden beide ploegen de defensie strak dicht, totdat Hannes Van Kerckhove na twee minuten toch het gaatje vindt vanop zes meter. Vervolgens houdt Alex op een één-nul situatie het hoofd koel en laat de Oostendenaars niet terug uitlopen. Aan de overkant had Nathan het geluk niet aan zijn kant met een schot op de onderkant van de deklat, kapitein Ben Vandoren en Yoram Luts stuiten op de keeper. Oostende probeert het dan maar van ver. De bal ketst op de paal, maar door slordig uitverdedigen profiteert Oostende met een rebound en loopt zo verder uit naar 3-5, meteen ook de ruststand. Leuven krijgt nog een manmeer met nog 30 seconden op de klok, maar weet ondanks het overwicht de bal niet in doel te leggen.

Na de koffie begint Leuven uit een ander vaatje te tappen. Met een manmeer bij de eerste aanval knalt Nathan over het hoofd van de keeper binnen. Jef  krijgt even later de bal perfect en kan eindelijk een revairs draaien, die langs de keeper van Oostende het doel ingaat. Vervolgens schiet Nathan in de korte hoek en zo gaat Leuven in 2 minuten op en over de kustploeg, 6-5. Daarna is de powerplay van Leuven over: Ben zijn schot wordt geblokt, Yoram Luts probeert meermaals op of naast het doelhout en Jef zijn goal wordt voor de scheidsrechter afgekeurd wegens staan op de bodem. De vermoeidheid sluipt zichtbaar in het spel van Leuven. Oostende ketst de bal vanop het water in het doel terug op gelijke stand, 6-6. In de laatste 10 seconden vraagt trainer Steph Degand nog een time-out, maar vergeet om terug op voorsprong te komen.

De laatste time begint met Ward die de bal subliem afpakt van de tegenstander, maar hij besluit alleen voor goal op de keeper. Oostende straft dit af door de volgende aanval in de verre hoek te scoren, 6-7. Hierna krijgt Leuven een manmeer maar kan het overwicht niet verzilveren. Na vier minuten kan Leuven toch terug langszij komen dankzij Hannes, die door een gedevieerd schot toch de netten doet trillen, 7-7. Beide ploegen komen er nog dichtbij, maar geen van beide ploegen is nog fris genoeg om de overwinning mee naar huis te nemen. Met nog enkele seconden op de klok neemt Steph Degand nog een time-out, maar door dom balverlies komt Leuven niet meer aan scoren toe.

Leuven speelde een wedstrijd met twee gezichten, vaak slordig en af en toe ongecoordineerd, maar soms ook met zeer sterk aanvallend en defensief vermogen. Door het gelijkspel staat het drie punten voor op Antwerpen, waartegen het volgende week speelt. 

Scoorden voor Leuven: Jef De Cat: 2 - Nathan Dompas - 2; Hannes Van Kerckhove - 2; John Higgins - 1