Appelboom voor voorzitter KBZB

Begin maart heeft Leuven Aquatics Olympiër Sidney Appelboom voorgedragen als kandidaat-voorzitter van de Koninklijke Belgische Zwembond. Op 15 mei kiest de KBZB namelijk een opvolger voor huidig uittredend voorzitter Michel Louwagie. Appelboom is vandaag bekend bij het grote publiek als de expert-commentatorstem tijdens grote zwemkampioenschappen op de VRT en was deelnemer op de Olympische Spelen in Seoul en coach van heel wat Belgische toppers na zijn eigen sportieve carrière.

“Sidney Appelboom heeft een achtergrond in zowel waterpolo als competitiezwemmen op hoog niveau. Voor ons als brede en grote zwemvereniging is het belangrijk dat de brede zwemsport wordt gedragen binnen de KBZB”, is te horen bij Leuven Aquatics, “Appelboom is niet enkel sportief de beste keuze, hij is ook iemand met een sterke visie en met ervaring en connecties binnen het bedrijfsleven, het medialandschap en de internationale zwemwereld. We hebben iemand nodig die over de landsgrenzen heen durft kijken”, luidt het, “Appelboom, die als atleet zelf naar de VS trok om te trainen en die als coach nauw samenwerkte met internationale collega’s, is daarom de enige juiste keuze om het Belgische zwemmen te versterken in zowel de breedte als naar de top.”

“Ik speel al een tijdje met het idee om me kandidaat te stellen voor het voorzitterschap”, vertelt Appelboom, “Hoewel we de voorbije jaren groei en succes kenden, zie ik nog heel wat opportuniteiten. Zo zouden we meer kunnen inzetten op het aantrekkelijker maken van de sport en het betrekken van het bedrijfsleven en voormalige toppers in de tweede Olympische sport.”

“We hopen dat de Algemene Vergadering van de KBZB onze positieve analyse deelt en deze unieke kans grijpt om voor Appelboom te kiezen”, sluit Leuven Aquatics af.